Uczniowie klas IIIa, IIIc, IV, Vb postanowili poczuć się wiosennie i zaczęli nowy dzień od przyrządzania pysznych, zdrowych i kolorowych kanapek. Każdy mógł przygotować drugie śniadanie według swoich upodobań i wybranych smaków. Wykorzystaliśmy zieloną sałatę, pomidory, ogórki, szczypiorek, rzodkiewki i stworzyliśmy smaczne, a zarazem zdrowe kanapki. Kanapki wyglądały bardzo smakowicie, wszyscy jedli z wielkim apetytem. Były to wspaniałe zajęcia uczące samodzielności, właściwego zachowania się przy stole i zdrowego odżywiania. Dzieci już wiedzą, że śniadanie to podstawa naszego dnia, a szczególnie kiedy znajdują się w nim bogate w witaminy warzywa. W tym sezonie stawiamy na zdrowie!!! Zajęcia zorganizowały p. Wioletta Trynkowska i p. Teresa Uszyńska.

Zamknij